Postarea este preluată integral de pe site-ul Cronica de Fălticeni !
Ultima donație aparține Asociației „Maria Holtzhauser” din București care a virat în contul unității medicale 20.000 de lei.
Asociația poarte numele fondatoarei care s-a născut la Găinești, în comuna Slatina, dar care și-a petrecut anii copilăriei și adolescenței la Fălticeni.
Pentru că se simte legăta de orașul muzeelor, de oamenii de aici și pentru că orașul merită un spital nou, modern și funcțional, Maria Holzhauser a donat suma chiar astăzi.
„Ajutorul trebuie dat de îndată, nu mâine, nu poimâine. Așa că, Asociația „Maria Holtzhauser”, a donat, cu drag, suma de 20.000 de lei.”, ne-a declarat președinta asociației, Maria Holtzhauser. „Am crescut la Fălticeni. Acolo e pentru mine, o bucată de ”acasă”. Și cred că toți trebuie să întoarcem o fărâmă din ce suntem,acestor locuri unde am crescut și ne-am format ca oameni. Poate-i puțin, dar picătură cu picătură se umple oceanul.”

Donația urma să fie realizată după lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin SMS, însă solicitările pentru acest gen de campanie către operatorii de telefonie mobilă sunt foarte multe.
Așa că președinta asociației nu a mai stat pe gânduri și a direcționat banii în contul Spitalului Municipal Fălticeni.
În vârstă de 55 de ani, Maria Holtzhauser are o poveste de viață impresionantă. A crescut la Casa de copii din Fălticeni, alături de alte suflete care au căutat dragostea de părinte în inima celor ce au avut grijă de ele, le-au educat și format pentru viață.
A înfruntat boala cea mai grea, cancerul, și a răzbit. De ani buni, Maria face bine și schimbă vieți.
Ea și-a găsit vocația în acțiuni filantropice, alături de soțul ei, Sorin, care sunt promotorii faptelor mai presus de cuvinte.
Maria Holtzhauser a construit case, a renovat în totalitate azilul de la Hotarele (județul Giurgiu), pe care îl susține în mod constant, a renovat şcoli şi grădiniţe, susţine cazuri sociale (bătrâni, copii şi mame aflaţi în excluziune socială) şi a lansat diverse campanii precum „Îmbracă un bătrân” sau „Îmbracă un copil”.
Anul trecut a inițiat un proiect inedit, prin intermediul căruia două școli din București și Găinești s-au înfrățit în ideea unui schimb de experiență valoros, la nivel cultural, tradițional, educațional, interuman și caritabil.
Tot anul trecut, în cadrul unui eveniment local, ea a primit din partea primarului Vlăduț Gherman titlul de „Cetățean de Onoare” al Comunei Slatina.